Liputusta kesälle ✌





Eilen se saapui tänne  Kajaaniin. Huomaahan sen kaikesta, tietysti kuumuudesta ja luonnon kauneudesta, mutta myös toisten ja omastakin asenteesta elämään. Kaikki tuntuu taas valoisalta ja mahdolliselta. Parisuhdekin tuntuu kukoistavan kun tulee yhdessä liikuttua luonnossa ja ajeltua "kesäautollamme" Minillä.
Joskus tulee mietittyä, että miksi edes asuu tämmöisessä maassa, jossa kesä on niin lyhyt, kuin on. Sen tuloakin joutuu nykyään odottamaan vaikka kuinka pitkään. Mutta kun asiaa ajattelee tarkemmin, tuskin kesää jaksaisi näin pitkälle arvostaa, jos välissä ei olisi vähän loskaa,kylmää ja synkkää.

Juhannus alkaa ainakin itselle mielessä jo painaa, tosin hyvällä tavalla. Sitä vietetäänkin sitten vapaalla ja omalla mökillä. Koirat, antimet ja mökkivaatteet vaan mukaan. Miestä tietenkään unohtamatta. Luvassa on vain lepäämistä eri tavoin toteutettuna ja ehkä tansseissa käynti :D
Lapsena oli aina tapana mennä eväsretkelle parhaan ystävän kanssa juhannusaaton aamuna yhteen tiettyyn rantaan.
Sitten käytiin veneilemässä vanhempieni kanssa järvellä, ruokailtiin äidin antimia ja illalla juhlittiin sukulaisten kanssa, Illan kruunasi meno kokkoa ja tansseja katsomaan mökkikylän ytimeen. Paras ystäväni sitten tuli meille yöksi tai minä heille.
Aivan ihania muistoja noista Juhannuksista jäänyt mieleen. Nyt ovatkin sitten ajat muuttuneet, Vanhemmat ovat tänäkin vuonna Kuusamossa uudella mökillään ja me uudet mökkiläiset vain luomassa uusia muistoja. Paras ystäväni kyllä on tulossa mökilleen ja paikkakunnalle tuolloin, että mistäpä sen tietää vaikka vanha perinne eväsretkestä syntyisi uudelleen. Miehelleni myös ihana näyttää, mitä kaikkea mökkijussina pystyy tekemään ja miten ihana luonnonrauhassa on oleilla,

Uimassakin voisi käydä Jussina. Eilen hävisi minultakin talviturkki. Samalla selvisi, että Kira-koiramme rakastaa uimista. Kävimme Sotkamossa ulkoilu/uintireissulla. Oli kyllä todella yllätävää, kun pikkukoiraa ei tarvinnut paljon houkutella, kun tämä jo kirmasi veteen. Kira myös istuskeli vedessä ihan muina "miehinä".







Pirttikin on saanut osansa kesän antamista eduista  Korjasimme ja maalasimme kuistin uuteen uskoon. Teranssille haimme  Prisman puutarhamyynnistä verenpisarat roikkumaan amppeleihin.
Ensi viikolla on tarkoitus maalata sitten muu talo. Tähän on varattu keskiviikko ja torstai kokonaan ja tuskimpa saadaankaan projektia siinä ajassa päätökseen.


Ennen kunnostusta ja maalausta




Hieman valmiimpana


                                                                

                  
Sisustimme myös jokunen aika sitten talomme vintille kesähuoneen. Ajattelin, että siellä on varmasti viileä ja hyvä nukkua kesän kuumina öinä. Kävi kuitenkin eilen ilmi, että se on tämän pirtin kuumin huone näin kesällä :D Mutta tulipahan tehtyä ja ehkä jos on viileämpiä kelejä niin sitä voi silloin käyttää nukkumiseenkin. Allaolevat kuvat vintiltä.















Huomenna on minulla vapaapäivä, jolloin meinasin tehdä kaikkea mukavaa. Lataan akkuja työviikonloppua varten ainakin puurarhaa hoitaen ja käväisen luultavasti kirpputoreilla.


Aurinkoista ja ihanaa kesän aloitusta kaikille!😇😎













Kommentit

Suositut tekstit