Kesä kaikilla ja kaikkialla

Haaveilen joskus siitä, että saisin viettää kesäni elokuvien tyyliin. Menisimme maalle kesäkuun alussa ja palaisimme elokuussa kaupunkiin. Koko perheemme saisi viettää lepposia kesäpäiviä hitaasta elämästä nauttien, paljon kuitenkin erilaisia asioita yhdessä touhuten. Maalla mökillämme olisi radio auki ympäri vuorokauden ja Nova soittaisi klassikoita, jotka toisivat  lapsuuden mieleen. Tomas oppisi samoja asioita, kuin minäkin lapsena maalaiselämästä opin. Poissa olisi arjen stressi! Juhannuksena käytäisiin piknikillä ja katsomassa kokkoa. Sauna lämpenisi jokainen ilta.




Harvemmalla meistä on kuitenkaan tällaiseen oikeasti mahdollisuutta. Meidänkin on otettava kesästä ilo irti täällä kaupungissa. Onneksi sentään asumme Wanhassa Pirtissämme, sehän on toisaalta kuin mökillä olisi. Tänä kesänä olemme tehneet sellaisia asioita, kiitos Tompan, mitä en ainakaan itse ole aiemmin juuri tehnyt. Kajaanissa on monta kivaa leikkipaikkaa, jossa olemme käyneet. Lisäksi omalla pihallamme on jokanen päivä tullut pikkumiehen kanssa oltua ja tutkittua kaikenlaista aina kasvillisuudesta autonrenkaisiin. 



Pirttiin liittyvät projetit, joita olemme suunnitelleet tälle kesälle, edistyvät tappavan hitaaseen tahtiin. Ne kuitenkin onneksi edistyvät. Toisaalta on myös hyvä, että kaikki on edennyt vähän hitaasti nyt, koska olen saanut samalla haaveillessa hyviä, uudenlaisia ideoita. 



Nythän meillä on isoimpana hommana vessan remontointi. Taisinkin tästä teille jo kertoa aiemmin. 
Alkuun meillä oli tarkoitus ostaa sellainen tavanomainen allaskaappi lavuaarin kaveriksi. Olen kuitenkin paljon pohtinut viime aikoina sitä, kuinka haluasin, että meillä täällä sisätiloissakin näkyisi talon ikä paremmin. 

Keskustelin tästä wanha-teemasta Jeren kanssa ja nyt meillä on tarkoituksena laittaa sellainen peltinen kaappi vessaan. Kaappi on Ikealta, eli ei valitettavasti oikeasti vanhaa tuotantoa. Kuitenkin, se meidän mielestämme sopii hyvin meille. Kaapin päälle olemme ajatelleet laittaa sinkkisen malja-altaan. Sinkkisiä malja-altaita ei varmaan myydä missään valmiina (ainakaan emme löytäneet sellaisia). Siispä teemme altaan itse! Saa  nähdä, millainen lopputuloksesta tulee. Lupaan kertoa sen ihan rehellisesti, kunhan homma etenee. 

Halumme vessaan (kuten kotiimme muutoinkin) niin paljon rustiikkista ja romanttista tunnelmaa, kuin mahdollista. Olen tehnyt  jo hieman hankintoja tulevaa toilettia varten. 





'
Kuinka teidän kesänne on edennyt? Onko teillä isoja projekteja kesäksi vai nautitteko mieluummin rauhassa luonnon kauneudesta ja leudoista tuulista? 

Meidän kesä on ollut tähän mennessä lämmin, uusia juttuja tarjoava ja ihana! Pian on jo Juhannus, jota sitäkin vietämme täällä Kajaanissa, koska minä olen työvuoroissa tuolloin. 

Kaupungissa vietettyyn jussiinkin voi onneksi tuoda samoja elementtejä, kuin aina ennen maalla vietettyihin. Lohta, uusia perunoita, grillausta, saunomista ja uimassa käymistä. Tomas ainakin on siitä fiksu poika, että osaa ottaa ilon irti aina siellä, missä ikinä sattuu olemaankin!



Hyvää Juhannusviikkoa!  💙

Kommentit

Suositut tekstit