Touhukas keskiviikkopäivä

Hei!

Tänään täällä Kajaanissa on satanut vettä pitkin päivää. Olemme viettäneet aikaa sisätiloissa normaalia enemmän sen vuoksi. Aamulla tosin kävimme koko perheen voimin ostoksilla ja iltapäivällä kävin vauvan kanssa viimeisessä neuvolan perhevalmennuksessa.





Tomasta on alkanut kiinnostaa Kira-koira.


                                        
Laatuaikaa isin kanssa <3

                           




Valmennuksessa esiteltiin mm.miten voi hakea vauvalleen paikkaa varhaiskasvatuksesta; päiväkodeista tai perhepäivähoidosta. Osa kanssaäideistä oli jo laittanut hakemuksen vetämään, sillä vaikka vauvat ovat vasta puolivuotiaita, paikka pitää varata  ajoissa kuulemma.
No, onneksi meidän ei tarvitse. Olen koettanut järjestää asiat niin, että kunhan vanhempainvapaani päättyy joulukuussa, jään omasta työpaikastani hoitovapaalle ja teen vain sijaisuuksia muualle miehen ollessa vapaalla. Miehellä kun sattuu olemaan 5 kokonaista päivää vapaata putkeen työvuorojen  välissä. (Mutta sitten kun ollaan töissä niin siellä sitten kanssa ollaan 12:sta tuntia kerrallaan.)
Olen käynyt jo työhaastattelussa (vauvan kanssa) tällaiseen sijaisrekrypaikkaan ja kuulemma hommaa pitäisi minulle riittää.
Minulla ei ole mitään sen kummempaa jyrkkää mielipidettä siitä, milloin äidin on "soveliasta" palata työelämään, jokainen tekee tietysti kuten parhaaksi kaikkien kannalta näkee ja myös talouden sallivuus toki vaikuttaa.


Pian tästä lähdetään liikkeelle!




Miehelläni on nyt vapaa-osio menossa. Välillä vietämme ihanaa aikaa perheen kesken, mutta juuri tänään olemme vuorotelleet Tomas-vauvan kanssa vietetyn laatuajan kanssa. Olemme  pari viikkoa (muiden hommien lomassa) kasanneet Jyskistä ostamiamme vaatekaappeja yläkertaan ja nyt tuli viimein se piste, että vaatteet saatiin laittaa niihin sisään. Samalla siivoilin yläkerran nuutoinkin.

Kun nyt puhe yläkerrasta tuli, ajattelin hieman esitellä tätä osiota talostamme teille :)
Meidän yläkerrassa on siis kaksi makuuhuonetta. Toisen olemme sisutaneet Tomakselle sopivaksi ja hän kyllä viihtyy leikkimässä huoneessaan yhdessä aikuisen kanssa. Hän ei vielä nuku huoneessaan vaan pinnasängyssä vuoteemme vieressä. Otan hänet myös joskus yöksi viereeni esimerkiksi tiheän imun kausina tai jos poju on muutoin huonounisella tuulella.



Lastenhuoneemme on värikäs.
Pidämme Vallilasta.









Lisäksi yläkerrassa on toinen makuuhuone ja käyttämätön kylmä ullakkotila. Siihen saisi tehtyä aika hyvänkokoisen huoneen ilmeisesti. Tietenkin sitä varten pitää saada rakennuslupa yms, mutta haaveissa on sekin huone vielä myöhemmin käyttöön ottaa. Makuuhuoneen seinät ja katon olemme maalanneet sekä paljastaneet lautalattian muovimaton alta.

Vanhempien makuuhuone
Talossamme on vanhat peiliovet







Unikaverit

Alkuperäiset 90- vuotta vanhat ikkunat



Nyt onkin aika alkaa nauttimaan miehen kanssa laatuajasta ja katsomme yhdessä jakson Casualty-ohjelmaa. Sitten nukkumaan, sillä Tomas herää aamuisin jo kuuden maissa normaalisti. Ensi kerralla koetan lisätä tänne blogiin videon, mutta katsotaan onnistuuko tämmöinen tekniikan ihmelapsi sinä :D

Kiitoksia ajastasi <3







Kommentit

Suositut tekstit