DIY adventtikalenteri meidän perheelle

Pikkuhiljaa lähenee vuoden odotetuin juhla. Monillehan Joulu on tärkeää aikaa vanhoine perinteineen tai uudella ja omalla tavalla vietettynä. Meillä jouluun sisältyy kyllä paljon perinteitäkin. Kunnioitan itse vanhoja perinteitä, kuten haudoille kynttilöiden vientiä, koska sellainen muistaminen ja hiljentyminen tuo minulle oikeanlaisen joulumielen. Joulusaunassa on ihana käydä ja ruokia syödä. Läheisten seura ja rauhoittuminen on kuitenkin kaikkein tärkeintä Joulussa.

Pukin käynti lapsiperheissä on odotettu juttu, meidän pirttiimme Joulupukki tulee ensimmäsitä kertaa ikinä. Onhan Tomaksen ensimmäinen Joulu. Ehkä tänä vuonna voisimme aloittaa uuden jouluun liittyvän tavan ensimmäisen Joulun kunniaksi.
















Pitkään meni, että suostuttelin itseni ostamaan muovisen joulukuusen. Meillä on aina ennen ollut ihan oikea kuusi, usein vielä komea ja iso sellainen. Sen ihanasta, aidosta tunnelmasta ja tuoksusta olen nauttinut. Toisaalta neulasia on saanut imuroida vielä helmikuussakin lattioilta ja matosta. Käytännön syistä tänä vuonna valitsimme muovikuusen. Pari viikkoa sitten löysimmekin meille keskikoisen ja kohtuuhintaisen Prismasta. Väriltään kuusi on vaalea.

Jouluhörhö kun olen, valmisteluja on tullut jo tehtyä jonkin verran. Kuusen lisäksi olen hankkinut Tomakselle joulupuvun ja tonttulakin, uusia koristeita kuuseen ja lahjoja perheenjäsenille. Joululauluja kuunneltiin tänään perinteisten tuutulaulujen sijaan uniaikaan.
Sen linjan kuitenkin pidän, että joulukoristeita alan laittamaan vasta joulukuun puolella. Se tuntuu jotenkin oikealta.








Aamulla tein perheellemme adventtikalenterin. Eli siis kirjaimellisesti adventeille tarkoitetun kalenterin.  Adventtisunnuntaina saamme kukin perheenjäsen jotain kivaa luukusta, jonka yhdessä avaamme. Sunnuntaisin meidän on hyvä muutoinkin vähän suunnitella tulevaa viikkoa yhdessä. Samalla voimme sitten joulun aikaan polttaa kynttilää, juoda glogiä ja nautiskella.

Minun versioni adventtikalenterista on hyvin yksinkertainen ja nopea toteuttaa. Tarvikkeetkin löytyivät kotoa valmiina. Tällainen on helppo tehdä vaikka lapsen kanssa.


       Tarvikkeet


  • Pahvia kalenterin pohjaksi
  • Lahjapaperia tai esim.maalia jolla koristella/maalata pahvi halutun näköiseksi
  • Kirjekuoria tai pusseja luukuiksi
  • Tarroja tms.koristeeksi
  • Tussi ja liimapuikko
  • Kirkasta teippiä
  • Kalenterin luukkuihin omalle perheelle mieluisia asioita












Luukkuihin aion laittaa jotain hemmottelua meille vanhemmille, esimerkiksi tuoksukynttilöitä, kasvonaamioita ja suklaata. Tomas saa varmaan erilaisia smoothiepusseja, koska pitää niistä aivan älyttömän paljon ja ne ovat sopivan kokoisia luukkuihin.







Näihin tunnelmiin on hyvä lopettaa tämänkertainen kirjoitukseni. Ihana, kun on syitä tunnelmoida tämän pimeän kauden keskellä 😍



Mukavaa viikon jatkoa Sinulle!

Kommentit

Suositut tekstit