Ensimmäinen isänpäivä meidän kotonamme







Isänpäivä, meidän perheessämme ensimmäinen. Virallisestihan isiä juhlitaan vasta huomenna, mutta meillä päivän viettäminen alkoi erinäisistä syistä jo tänään.

 Kävimme Tomaksen kanssa vierailemassa vanhempieni luona. Mieheni ei pääsyt mukaan, koska oli  töissä. Äiti oli laittanut maistuvan juhlaruoan ja kahvin kanssa söimme kakkua, jonka tein vierailun aikana. Lahjaksi veimme vehnätyynyn, kukan, sekä valotaulun, johon viritimme tekstin;Ukki on ihana. Ajattelen Tomaksen ajattelevan tekstin mukaisesti. Hän tykkää leikkiä ja "pelleillä" ukin kanssa. Onhan ukilla jännittävä asiakin, jota muilta hänen lähipiirissään ei löydy, nimittäin parta!





Ukki
7kk:den ikäinen juhlija


Kotiin palattuamme teimme Tomaksen isälle ruoan, keitimme kahvit ja tarjoilimme tuota samaa kakkua, jota söimme jo ukin kunniaksi. 
Mieheni lähti aamulla viiden jälkeen töihin ja illalla tullessaan seitsemän jälkeen kotiin, jaksoi hän vielä viettää hieman ensimmäistä isänpäiväänsä meidän kanssamme. Lahjaksi hän sai meiltä kahvikupin ja muumikahvia. Lahjasta varmaan arvaa, että hän on kova kahvinjuoja 😃




Isin ylläri odotti työläistä.










Tällaisena päivänä tulee luonnollisesti mietittyä isää ja isän merkitystä lapselle. Ainakin itselleni isällä on iso merkitys elämässä ollut aina, vieläkin. On niin mukava, kun on ihminen, johon voi luottaa asiassa, kuin asiassa. 
Aion opettaa Tomakselle samoja asioita, kuin isäni on minulle opettanut.  Teimme todella paljon kaikkea mukavaa yhdessä; mm.liikuimme viikonloput luonnossa tai mökkeilimme, pääsin joskus hänen mukaansa töihin ja kotona teimme yhdessä kotitöitä. 

Muistan, kuinka kun hän oli aidosti tekemisissämme läsnä. Tapasimme juosta kilpaa taloamme ympäri, tämä oli yhteen aikaan todella mieleistä tekemistä minulle. Viikonloppuisin saatoin pyytää, että leipoisimme kun äiti oli töissä. Äidin töistä tullessa oli sitten pihalle pöytä katettu ja tarjolla kakkua, juhlat pystyssä. Tämmöistä antautumista haluan tarjota omallekin lapselleni, sillä se on lapselle todella tärkeää ja saa hänet tuntemaan itsensä arvokkaaksi. 


Tomaksella ja hänen isällään on myös hyvä ja ainutlaatuinen suhde. Mieheni uskaltaa osoittaa  hellyyttä ja rakkautensa pojallamme. Viimeaikoina olen käynyt jo tekemässä pari työkeikkaa ja pojat ovat olleet kahdestaan kotona. Tuntuu, että näiden päivien myötä he ovat lähentyneet entisestään. Olen niin onnellinen, kun Tomaksella on välittävä ja turvallinen isä.








Tässä meidän kuulumisemme tältä viikonlopulta 😊



Toivon teille hyvää isänpäivää !























Kommentit

Suositut tekstit