Hyvä päivä tänään!

Hyvää maanantaita ja uutta viikkoa💗


Mitäs kuuluu sinun maanantaihisi? Toivottavasti viikostasi on tulossa mielenkiintoinen ja kaikkea jännittävää sisältävä. Toivottavasti siihen kuuluu lämpöä ja lempeä, iloa ja ystäviä. Harrastuksista puhumattakaan ja kivoista töistä. 

Meillä viikko on alkanut ennetysmäisen hyvin. Muutoinkin viime aikoina on sattunut kaikkea mukavaa ja Pirtin unelmakodiksemme saattaminen on edistynyt. Flunssa on viimein lähtenyt veks ja minäkin olen päässyt taas juoksemaan ja olo tuntuu virkeämmältä.




Mulla ja Jerellä oli tänään molemmilla kotipäivä. Tomas meni aamusta Jeren viemänä päväkotiin ja nyt kun isä oli viemässä, ei ollut itkua ja kiukkua "jäähyväistilanteessa". Kun minä saattelen Tomaksen tarhaan, on homma yleensä toinen. Minä en kuulu kuitenkaan niihin vanhempiin, ainakaan tähän mennessä, jotka jäävät itsekin kyynel silmässä tilanteeseen. Ehkäs se johtuu siitä, että olen itsekin työskennellyt päiväkodeissa ja ajattelen, että yleensähän nuo tilanteet menee aika nopeasti ohi kunhan vanhempi pääsee ulko-ovesta pihalle. 





Opiskelin tänään aamupäivästä sosiaalityön historiaa. Kirjoittelin kommentteja keskusteluun (siihen historiaan liittyen) ja tein muita oppimistehtäviä. Ihan mielenkiintoista sinänsä, olen aina tykännyt historiasta yleisestikin. Peruskoulussa se oli itseasiassa yhteiskuntaopin lisäksi mun vahvimpia aineita.





Jerellä oli kans vapaapäivä. Yleensä jos tällainen tilanne on, niin Tomas on kyllä silloin kotona, mutta nyt oltiin suunniteltu remonttia tälle päivää, niin pääätettiin siksi näin. Jere remppasi siis meidän vessaa, edisti sitä projektia, joka on ollut koko kesän nyt tauolla. 

Joskus puolen päivän maissa lähdin kaverini kanssa lenkille, käytiin kävelemässä Kajaaninjoen rannassa ja sitten mentiin kahville ja sen jälkeen kirpparille. Sitten kävin vielä äkkiä kaverin kotona, kun hän halusi antaa minulle semmosen kivan mustan (baari)mekon. 

Lounaan jälkeen tuskailin vielä yhden kouluhomman kanssa, enkä saanut sitä valmiiksi, vaikka se mun tavoite tälle päivää olikin. Sitten kolmeksi menin Tomasta hakemaan päiväkodista ja kuulin, että Tompalla oli menny tosi hyvin päivä, oli kuulemma naureskellu ja hymyillyt pitkin päivää. Päiväunien aikaan oli riittänyt, kun hoitaja oli pitänyt hetken kädestä, siihen oli nukahtanut. Tunniksi, kuten Tompalla tapana on lyhyesti nukkua. Tunti-puolitoista tuntia on tyypillinen nukkuma-aika meidän puolitoistavuotiaalla touhuajalla. 



Illalla käytiin asioilla, tai no me Tomaksen kanssa otettiin kyytiä kun Jere kävi Motonetissä ja Puuilossa ostamassa tarvikeita sinne vessaan. Voin muuten laittaa tähän kuvan siitä, millaiset aika kivat seinät sinne tulee. Siellä on ollu sellaiset iänikuiset, kuluneet lastulevyseinät, joten nuo sisustuspanelit on todellakin mielestäni edistystä. 





Olen alkanut käymään kuorossa ja normaalisti se olisi ollut näin maanantai-illan ohjelmassa, mutta tänään se oli peruttu opettajan sairastumisen vuoksi. Päätin sitten keskittyä toisenlaiseen harrastamiseen ja kauppahommien jälkeen kävimmekin Tomaksen kanssa juoksemassa.  Sitten Tomas söi iltapuurot ja kävi nukkumaan. Käytiin molemmat Jeren kans sanomassa hyvät yöt pikkumiehelle ja sinne hän nukahti ilman itkuja, tyytyväinen ilme kasvoillaan. 








Minulla on erittäin tyytyväinen olo tähän päivään ja siihen tällä kertaa, että meillä on just tämä koti asuinpaikkana. Tämähän on sitä, mistä tykkään kun tuli pitää omaa ääntä uunissa, lattiat narisee kotoisasti, ikkunasta tuleva valo laineilee 90-vuotta vanhoista käsintehdyistä ikkunoista. Pihalla on pari vanhaa omenapuuta ja kuisti, jossa voi polttaa kynttilää ja vaikka juoda aamulla kahvia tai illalla viiniä (toisinaan, ei joka ilta😅). Pihalla saa koira ja koiravieraat juosta vapaana. Pitää nauttia tästä tunteesta, yleensä minäkin vain mietin seuraavaa remonttokohdetta ja tuskailen hidasta edistymistä. 






Nyt on aika alkaa katsomaan Nunna-elokuvaa, joka meillä jäi eilen vähän kesken.
Seuravaa julkaisu, jonka tulen tekemään, on luultavasti sitten (pitkästä aikaa) videomuodossa. Kiitos kun luit kirjoitukseni ja moimoi 😊




💛🙏😊


Kommentit

Suositut tekstit