Vapaapäivän saldo

Hei!


Työviikonlopun jälkeen päätin pyhästi, että tämän maanantain, joka vapaapäiväni on, käytän lepäämiseen ja katson vaikka leffoja kullan kanssa, Vaan toisin  kävi, tuli tekemisen täyteinen päivä. Tämä ei kuitenkaan sinänsä haitannut, koska tekeminen ei ollut tekemistä suorittamisen takia vaan sattui innostamaan kainenmaailman puuhastelut :)


Aamulla ennen kukonlaulua lähdettiin koiran kanssa kiertämään läheistä ulkoilureittiä. Ihmisetkään eivät olleet vielä liioin töihin lähdössä, eikä muita lenkkeilijöitä ollut liikkeellä. Harvoin kyllä tulee herättyä aamulla viiden maissa, yleensä vain silloin kun on jonnekin aikainen meno ja sen takia pitää nousta.



Lenkin jälkeen maittoi sitten tietenkin jo kahvi.  Kahvista ja aamupalasta nauttiessa sitä huomasi, että täällähän voisi imuroidakin. Huomasi myös, etä voisi värjätä hiukset, lämmittää uunia, laittaa viimeinkin talvivaatteet eteisestä pois sekä  paistaa vielä lettuja miehelle ja itselle aamupalaksi.

 Siinä sitten puoli kahdeksan aikaan onnistuin herättämään aina niin aamuäreän puolisoni, joka vielä kärsi sähkötupakan nesteiden puutteesta, ollen siis siten vieläkin huonommalla tuulella vapaapäivänsä aikaisesta heräämisestä. .Onneksi hänkin siitä sitten pian leppyi omaan suloiseen tapaansa.

Sen jälkeen lähdettiin mökille yhdessä vanhempieni kanssa talkoisiin, haravoitiin pihat ja tehtiin vähän puuhommia. Meillä on siis vanhempien kanssa yhteinen mökkikäytössä oleva rintamamiestalo. Ennen tätä omaa taloprojektia, tuli sitäkin sisusteltua ja pintaremonttia tehtyä aika paljon. Isoja remontteja saisi meidän mökillä tehdä jos "luxusta" haluaisi. Vaan meille riittää kunhan se on kotoisa ja viihtyisä. :)
Tänä kesänä olisi  sitten  tarkoitus vain ja ainoastaan lomailla mökillä ollessa, kun kotosalla kerran tehdään remppaa.




                                                         
Hirsirunkoinen rintamamiestalomme. Kuva viime kesältä, 

                                         




Talkoiden ruaot tarjosi tietenkin äitini, joka oli ajatellut ihan kaikkia suita, muonaa oli kaikkien makuun. Mies sai oppia isältäni moottorisahan käytöstä, jotta voidaan sitten jatkossakin tehdä itse puita mm. ensi talvea varten tänne kotiin. Minä olen vastaavaa opetusta kerennyt saamaan jo aiemmin. :)

Mökki on aina ollut minulle rakas ja  aarreaitta. Talo on 1940-luvun lopulla rakennettu ja sen on omistanut meitä ennen tietääkseni kolme eri perhettä. Kaikkien perheiden tavaroita talosta löytyy. Isäni onkin osatanut talon aikoinaan irtaimistoineen.



Tänäänkin löysin aitasta vanhan ns.itulaatikon, eli puisen sivusta levitettävän sängyn/sohvan. Koska aitta ei ole enää käytössä, vaan huonoon kuntoon pääsyt, oli itulaatikonkin jalat lahon oloiset. Sohvasänky oli kahdesta osasta rakennettu ja yläosa siitä vaikutti vielä entisöintikelpoiselta, joten visioissani näin jo kuinka saisimme siitä kodin teranssille kivan matalan istuimen. Ensin poistan vanhat maalit, hion, maalaan ja päällystän sohvaosan uudestaan. Päälle vielä isot tyynyt niin hyvä tulee. Ainakin uskon niin, ainahan kaikki projektini eivät suinkaan onnistu, kuten haluan :D





Siispä sänky vaan kyytiin ja vapaita odottamaan että saan homman valmiiksi. Lisäksi mökin vintiltä lähti mukaan muutana muu pikkujuttu. Vahingossa tietenkin ;D






Kotiin päästyämme hoidin ajatusasteella olleen projektin loppuun ja tein isosta vasusta koirille pedin.Vasun ostin viime kesänä Oulusta kirpputorilta. Saa nähdä kelpuuttavatko koirat sen :)





 Nyt onkin mukava asettua sohvalle ja avata Netflix.

Innostavaa alkavaa viikkoa kaikille! :)

Kommentit

Suositut tekstit