Kesä lähenee



Lienenkö hidas, mutta kevät yllättää minut jokainen vuosi. Ensin se tuntuu tulevan pikkuhiljaa, antavan pieniä merkkejä itsestään. Yleensä aina uskon kevään jo tulleen pysyäkseen, kunnes tulee jonkinasteinen takatalvi.







Yhtäkkiä on enää pieniä aamupakkasia ja pian kaikki lumet ovat poissa. Tänään me kävimme nauttimassa aamupakkasesta Tomaksen ja Kiran kanssa, kun reippailimme heti aamusta Kaupunginlammella.

Huomasin myös juuri, että pian tulee toukokuu, koulut päättyvät, kesä on ovella. Minun opiskeluni päättyy oikeastaan 30.4 eli vappuaattona. Silloin vielä käyn harjoitustunneilla ja tekemässä lääkehoidon kokeen.
Kevät on mennyt niin uusia tuulia opetelessa, että tuntuu hassulta, että parin viikon päästä on jo kesäloma. Sanottakoon, että toukokuussa käyn tekemässä vielä muutamia tenttejä koululla. Kesäksi olen myös ottanut Ruotsin kesäkurssin ja pari muuta kurssia kesäajalle.








Me ollaan oltu Tomaksen kanssa tosi paljon ulkona nyt kun on ollut hyvät säät. Lenkkeillään, mutta lisäksi uutuutena vietetään aikaa ihan meidän pihassa. Tomas tykkää konttailla maassa ja erityisesti Kira, joka on hyvillä ilmoilla päivät häkissä, kiinnostaa kovasti!

Kuinka ihania ovatkaan lasten sadevaatteet! Käytin pitkät tovit Torista niiden etsimiseen Tompalle, sillä suosin monestakin syystä kierrätettyä. Mieheni halusi kuitenkin osaa pojulle uuden, aika pirtsakan sadeasun. Mikäpä siinä, menee varmaan useammalle käyttäjälle jos niitä siunaantuu joskus. Tänään se sitten saapui postissa ja huomenna pääsee käyttöön.





Mitä suunnitelmia teillä on kesäksi? Oletteko ehtineet miettimään sitä vielä vai onko vielä liian aikaista?


Minä haaveilen siitä, että saamme viettää perheen kesken ihania kesäpäiviä ulkona pihalla, puistoissa, mökillä, maalla. Se tuntuu kaikessa yksinkertaisuudessaan olevan paras ja rakkain kesätoiveeni ensi kesälle.








Meille tulee ensi kesänä uusi uuni taloomme, sillä entinen on viime aikoina mennyt huonoon kuntoon. Sellaista remppaa siis, tokikaan emme itse uunia muuraa, vaan ammattilainen. Emme ole vielä saaneet päätettyä millaisen uunin laittaisimme. Tällä hetkellä taloamme lämmittää pönttöuuni.
Haluaisin myös, että ehtisimme myös aidata piha-alueemme, joka tällä hetkellä on osittain aidattu.

Töitähän meidän on tarkoitus tehdä myös. Kesälomani päättyy ensi maanantaina. Silloin palaan virallisesti äitiysloman ja hoitovapaan jälkeen töihin. Mieheni pitää toukokuun lopussa isyysloman, joka kestää kolme viikkoa.

Tomas saa ensi kesänä nauttia ainakin ukin hoidosta silloin, kun olemme yhtä aikaa työvuoroissa mieheni kanssa. Päiväkotiin tai ulkopuoliseen hoitoon emme halua Tomasta laittaa jos ei ole aivan pakko. Haluan, jos mahdollista, että Tomas saa kaiken mahdollisen tarvitsemansa huomion ja ajan. Päiväkodissa hoitajat varmasti yrittävät parhaasa ja ovat hyviä työssään, mutta itsekin siellä työskennelleenä ajattelen,että en halua pientä poikaamme vielä päiväkotiin.

Elokuussa aloitamme noin puoli vuotta kestävän PRIDE-valmennuksen. Se on sijais- ja adoptiovanhemmiksi aikoville tarkoitettu valmennus. Meillä mietteissä näistä sijaisvanhemmuus. Olemme siis tätä vaihtoehtoa miettineet jo pidemmän aikaa. Meille molemmille lapset ovat keskiössä elämässämme. Tukiperheenä olemme viihtyneet ja se on tuntunut omalta jutulta. Sijaisvanhemmuus on sitten vielä asia erikseen.

Elokuussa menemme myös keikalle mieheni kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä. Menemme katsomaan Helsinkiin mieheni toiveesta Rammsteinia. Tekee varmaan hyvää minullekin joka on enempi kevyen ja klassisen musiikin ystävä, vähän laajentaa maailmankuvaani! 👀  😃
Silloin on todennäköisesti minulle ensimmäinen yö erossa Tomaksesta, jos yövymme hotellissa keikan jälkeen. Tomas varmasti pärjää mummon hyvässä hoidossa vaan entäs äiti? !

Tämmöisiä kesäisiä mietteitä tällä kertaa, kiitos kun luit.


Hyvää Pääsiäistä kaikille!  <3 Muistakaa ulkoilla, se antaa lisää voimaa arjen aherrukseen!
































Kommentit

Suositut tekstit