Maalla


Yleensä muistan lomailun, sukuloinnin ja vanhojen perinteiden merkityksen vasta sitten, kun olen jälleen päässyt niitä kokemaan. Mieli rentoutuu aivan eri tavalla ja on hyvä olla. Kotona ovat läsnä aina ne samat velvollisuudet, samassa paikassa tehtynä. Tekee oikeasti hyvää välillä vaihtaa maisemaa ja rikkoa rutiinien ympyrä!





Me aloitettiin pääsiäisenvietto oikeastaan torstaina, kun suunniteltiin viikonloppureissua ja pakkailtiin. Käytiin myös tapaamassa pitkästä aikaa perhekummitettavani kanssa. Kävimme keskustan puistossa lapsia käyttämässä ja juttelemassa. Ilma oli tosi ihana, Tomaskin pääsi lähtemään vain villapuku päällä ulkoilemaan. 

Suosittelen muillekin Mannerheimin perhekummiksi ryhtymistä lämpimästi. Työ on vapaaehtoistyötä, siitä saa helposti hyvän mielen ja sen kautta esimerkiksi tavattua uusia ihmisiä. Perhekummeille myös järjestetään erilaisia koulutuksia ja tapahtumia. Tapaamiset voi sopia joustavasti ja esimerkiksi minulla on oma lapseni mukana yhteisissä touhuissa. Laitan tähän linkin kivaan videoon perhekummiudesta, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan: https://www.youtube.com/watch?v=nA9rofr59A0
Mikäli sinulla itselläsi on halu saada perhekummi, kannattaa kysyä rohkeasti, voisiko sellaisen saada MLL.sta. 

Nyt ollaan Tomaksen kanssa kahdelleen reissussa, mieheni Jere on töissä koko pääsiäisen. Ollaan siis täällä kotipaikallani, Tompan mummolassa. Tällä reissulla ollaan nähty myös minun kahta tätiäni ja ystävääni.

Täällä aina huomaa myös lapsen kehityksen toisella tavalla, koska aina kun tullaan tänne, Tomas on kiinnostunut vähän eri jutuista ja osaa tehdä jo erilaisia asioita. Vaikkakin siis käyntikertojen väli ei ole kohtuuttoman pitkä, ehkä noin pari-kolme viikkoa. 

Meidän Tomppa on oppinut nyt kävelemään❤ Tänään kun käytiin tätini luona vierailulla, Tomas oikeastaan jo juoksi siellä. Hän meni toiseen huoneeseen, josta näki meidät muut ja sieltä vauhtia ottaen tuli pitkiä matkoja kävellen/juosten meidän luokse. 


















Eilinen ilta oli mielestäni aivan ihana ja kotoisa. Tomas pääsi käymään ulkosaunassa ensimmäistä kertaa. Sinne hän meni kun löylyt olivat vielä miedot ja sai oman ammeensa mukaan. 
Uni maittoi kuten arvata saattaa, saunan ja iltapuuron jälkeen hänelle makoisasti. 











Vähän aluksi jännitti, että miten me reissussa nukutaan, koska ollaan nyt lopetettu yösyöminen eli tissuttelu. Mutta hyvin meni, vaikka aikaa ei ole vielä montaa yötä lopettamisesta. Lapsesta on nähtävissä jo rauhallisemman unen merkit. Itsestäni huomaan sen, että heräilen vielä kuitenkin yöllä, vaikka Tomas ei enää niinkään. Mutta täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen, että yöt eivät enää ole yhtä hulinaa!



Toivottavasti Sinulla on ollut mukava pääsiäisen alku. Vielähän tätä on pari päivää jäljellä!


Heippa!















Kommentit

Suositut tekstit