Mitä mahtui tähän päivään?




Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän nautin siitä, kun päivät sisältävät sopivan verran ohjelmaa, ei liian paljon. Liian vähän ne eivät ole sisältäneet enää sen jällkeen, kun ostimme kaksi ja puoli vuotta sitten tämän kotimme. Aina on jossain jotain touhua, jos niin haluaa. Aina voi myös vaikka leipoa jotain uutta, soittaa ystävälle, lähteä käymään jossain kahvilla, katsoa elokuvan tai suunnitella vaikka seuraavaa lomamatkaa. 





Kun saimme lapsemme, meille tuli elämään aivan uudenlaisia juttuja, mitä saimme alkaa tehdä. Aluksi elämä oli vain vauvan perustarpeista huolehtimista ja uuden opettelua. Oli se myös ihanassa kuplassa olemista, siihen ei oikeastaan sopinut kuin oma perheemme ja tietysti lähimmät ystävät. Kun Tomas oli vielä sylivauva, ei ajateltu remontteja, kouluja tai töitä. Oli vain se hetki ja hänen hyvinvointinsa. Toisaalta kaipaan jo nyt noita vauva-aikoja, vaikka olen myös innoissani tästä uudesta ajanjaksosta, jota olemme nyt hypänneet elämään.






Jos päivä sisältää liian paljon kaikkea, en pysty keräämään välillä ajatuksiani ja nauttimaan siitä, mitä teen. Toisaalta joskus kiireiset ja erilaiset päivät ovat minullekin hyväksi. Niitä eläessä huomaa myös uusia puolia itsessään, ei aina niin postiivisia, joskus niitäkin. Kiire-päivien jälkeen osaa taas arvostaa esimerksi niitä päiviä, kun olemme koko perheen kesken kotona ja elämme vain tavallista arkea, käymme ulkona, laitamme ruokaa, luemme iltasatua, käymme saunassa, nukumme.

Tänään meillä oli aika monipuolinen päivä ja en osaa oikein sanoa, oliko se liian kiireinen, vai kenties sopivan vauhdikas. Toisaalta päivä oli hyvä, mutta ehkä en ehtinyt nauttimaan sen yksityiskohdista juurikaan. 

Aamulla heräsimme puoli kuuden maissa, kun Tomas heräsi yöuniltaan. Yleensä hän herää vähän myöhemmin, mutta hän kävi nukkumaa eilen illalla väsymyksensä takia poikkeuksellisen varhain. 

Ensimmäiseksi otin hänet pinnasängystä mukaani alakertaan, jossa imetin hänet. Olen lopettanut yöimetyksen, joten en imetä häntä nukkumahuoneessamme selkeyden vuoksi. Imetyksen ja sylittelyn jälkeen Jere antoi minun mennä vielä hetkeksi nukkumaan. Otinkin vielä unet ja sitten vaihdettiin "paikkoja", jotta Jerekin sai levättyä. 

Lähdimme Tomaksen kanssa ulos ennen kahdeksaa. Tutustuttiin meidän pihaan ja lapioitiin viimeisestä jäljellä olevasta "lumikinoksesta"lumia Tomaksen lapiolla hänen muovisankkoonsa. Sitten sankko kipattiin ja tehtiin "kakku", jonka Tomas tykkäsi naurun kanssa aina hajottaa. 






Jere oli tällä aikaa kun oltiin ulkona, kasannut Tomakselle eilen postissa tulleen kolmipyörän. Olisittepa nähneet pojun ilmeen, kun tämä värikäs pyörä oli häntä odottamassa. Vielä kun isi-ihana häntä ajelutti ympäri taloamme, se vasta riemastuttavaa oli!








Tomas meni aamulla yhdeksältä nukkumaan aamupäiväunilleen ja heräsi vasta kello 11. Tämä sattui sopivasti ja oli myös osittain taktikoitua, sillä minulla oli tänään esivalintakoe, jonka tein kotona verkossa. 

Ei, en ole vaihtamassa alaa, päinvastoin. Hain opiskelemaan kouluumme terveydenhoitajalinjalle. Saa nähdä, miten käy, pääsenkö varsinaiseen valintakokeeseen. Minusta tuntuu, että koe meni osaltani hyvin. Kerron myöhemmin terveydenhoitaja-haaveestani lisää, mikäli tämä kokeilu kantaa hedelmää. 

Iltapäiväksi lähdin koululle harjoitustunneille, jossa opiskelimme letkuruokintaa eri muodoissa. Meidän ryhmässämme oli vain viisi opiskelijaa, mikä oli aivan huippuhomma. Saimme kaikessa rauhassa tehdä harjoituksia ja opettaja pystyi neuvomaan jokaista.







Kotiin päästyäni päätimme lähteä käymään pyöräilemässä. Kävimme pienellä 7 km:n pyörälenkillä. Ihan mukavaa oli, vähän kyllä oli myös jännittävää, sillä en ollut tottunut istuimen ja lapsen kanssa ajamiseen. Mutta ihana kevät/kesäfiilis tuli taas ja Tomas tuntui viihtyvän pyörän kyydissä!

Illalla luettiin kirjoja, joihin Tomas on ihan hulluna. Nyt hänellä on vain sellainen ongelma, että hän ei osaa päättää, mitä kirjaa luettaisiin. Kaikkia olisi kiva lukea samaan aikaan hänen mielestään! 

Nyt on sauna päällä ja Tomas jo nukkumassa. Pientä parisuhdeaikaa siis tulossa.

 Tunnetusti katsomme Casualtyn jakson päivän päätteeksi 🙊
                      
Kiitos kun luit! 
    
Heippa!














Kommentit

Suositut tekstit