Kotijuttuja

Kirjoittelen täällä sisustushuumassa tätä tekstiäni. Pitkästä aikaa on ihanaa ja inspiroivaa miettiä näitä kodin estetiikkaan ja viihtyvyyteen liittyviä asioita! 


Koti on meille monelle kallisarvoinen paikka, oma pieni tai iso pesä, jossa saa rentoutua ja viettää aikaa kaikkein tärkeimpien kanssa. Itsekin olen juuri tällainen koti-ihminen. Olen toki muunlainenkin ihminen, viihdyn myös esim. töissä tai kylässä, mutta koti on se kaikkein paras paikka maailmassa kuitenkin. 

Toisten ihmisten kodeista saan joskus inspiraatioita omiin sisustusratkaisuihini. Toisaalta taas, jos jollakulla on aivan erilainen sisustusmaku, saatan silti viihtyä hänen kotonaan ja ihailla ratkaisuja, joita hän on keksinyt. Monet kodit ovat omalla tavallaan ihania ja viihtyisiä, jos niissä on jokin tyylilinjaus tai juju ja ne ovat jollakin tapaa "omistajansa" näköisiä. 

Olen nyt jonkin aikaa jojoillut sisustuksessa sen välillä, yhdistäisinkö rohkeasti esimerkiksi moderneja esineitä ja huonekaluja talomme vanhaan tyyliin. Jotenkin olen tullut siinä asiassa lopputulokseen, että keittiössämme voi olla modernimpi ilme, mutta olohuoneemme eli Pirtin ydin on oltava vanha tyyliltään, ainakin pääpiirteittäin. 


                         


Te, jotka sisustamisesta pidätte, varmaan tiedätte sen tunteen, kun tekee oikein hyvän löydön. Löytää ja pääsee hankkimaan juuri sellaisen asian, jonka on jo pitkään halunnut, mutta ei vain ole aiemmin vastaan tullut tai joka on ehkä ollut liian hinnakas hankittavaksi. 

Tänään minä tein meille hyvän löydön, joka ei myöskään ollut hinnakas lainkaan. 
Nettikirpputorilta bongasin kahvitaolla ollessani vanhanoloisen täyspuisen piirongin. Olin jonossa siihen, mutta tälläkertaa onni potki ja piironki vapautui minulle. 



                           



Piirongissa on oranssinruskea maalipinta. Mielestäni se ei ole hassumpi, mutta väri ei ole lempivärini. Kulumaa siinä on jonkinverran, mutta vanhassa kalusteessa se on toisaalta vain hyvä asia. Voi hyvinkin olla, että joskus  maalaan piirongin. Varmaa on, että  vaihtelua kaipaavana ihmisenä piirongin päällä olevat esineet tulevat vaihtumaan vielä useaan kertaan. 

Tomaskin on tykännyt sisustusvimmasta, sillä hän viihtyy nyt keittiön pöydän luokse siirtämälläni sohvalla. Siitä on hyvä katsella ohikulkijoita 😃




Meillä on ollut viimepäivät Tomaksen kaikki isovanhemmat vierailuilla vuorollaan kotonamme. Minä ja Jere olemme viettäneet vappumme töissä, joten isovanhemmat ovat auttaneet Tomaksen hoidossa. Vähän on väliin mahtunut (Kiitos mummojen&ukin) tätä sisustamistakin ja kaiken hömpän miettimistä. 


           



Mukavaa ja inspiroivaa viikon jatkoa kanssaihmiset! 💝







Kommentit

Suositut tekstit